
מטבוחה
אחד מהמאכלים שאני הכי אוהב ומחובר אליהם.
דורש הכנה וטיפול מראש, בחירת עגבניות אדומות ובשלות, חליטת העגבניות וקילופן, בישול ארוך הדורש סבלנות לקבלת מרקם ריבתי בעל צבע אדום עז.
12-15 עגבניות תמר גדולות ומאוד בשלות
2-3 פלפל שושקה אדומים וארוכים או 2-3 פלפלים אדומים
1 פלפל ירוק חריף או חצי (לפי הטעם )
6-8 שיני שום
כפית פפריקה אדומה מרוקאית
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפיתכמון
שמן
-לחלוט את העגבניות, לקלף ולחתוך לקוביות גסות (להוציא את קצה העגבנייה)
-לקלף ולפרוס את שיני שום
-רצוי לצלות ולקלף את הפלפלים האדומים ואת הפלפל החריף
– לחתוך לקוביות את הפלפלים האדומים והחריף ולטגן עד שמשחים
– להוסיף שום לחצי דקה, לערבב ומיד להוסיף את קוביות העגבניה.
– להמשיך לבשל על אש בינונית כל כמה דק לערבב למשך 40 – 50 דק בערך עד שכמעט אין נוזלים
– להוסיף פפריקה, כמון מלח ושמן לערבב טוב
– להמשיך לבשל עד שהמרקם נעשה ריבתי, ואדום עז. בערך עוד 40-50 דק